יום שבת, 27 בפברואר 2016

שווה בדיקה! סיון פלר

משימה שנייה בנושא חכמת המונים.

השאלה ששאלתי היא: מי מכם התנסה בקבלת מידע מההמונים ובאיזה נושא?
מקום הפרסום: וואצאפ משפחתי, וואצאפ תלמידות בוגרות, על הקיר האישי בפייסבוק.
תשובות שקיבלתי היו רבות מכל קבוצה בה פרסמתי, תגובה של אנשים בטווח הגילאים 16-40, בנושאים מגוונים.
האם התשובות איכותיות או לא? כל אחד כתב עפ"י הניסיון שלו והיה נדמה שאנשים העלו את החוויות הטובות שלהם מהם היו מרוצים ומסופקים.
הקהילה סייע בקבלת תשובות על השאלה שהעלאתי, נראה שהרבה התנסו בשאילת שאלה את ההמון, קהילה, קבוצה אליה משתייכים וגם אליהם ההיענות הייתה גבוהה.

בדבר שילוב כלי זה בהוראה ובחינוך:
התלמידים מחוברים באופן ישיר ומיידי לקבוצות החברתיות שלהם ברשת.
ייתכן שבאופן דומה בו אני קיבלתי תשובות מאנשים בטווח גילאים מסוים, גם הם כאשר יפרסמו שאלה יקבלו תשובה מאנשים בטווח הגילאים שלהם. אולי כאן טמונה בעיה- כיוון שהניסיון של נערים אלו הוא בתחומים מעטים, עם כישורים מסוימים, וייתכן שהתשובה לא תהיה איכותית או מובילה לפתרון רחב בתחום הידע המתבקש.
אך יחד עם זאת כפי שנאמר בסרטונים: תקשורת היא דבר חשוב והכרחי ללמידה ולכן כל התנסות מסוג כזה לדעתי יכולה לסייע ולהוות פתח להמשך חקירה.
ייתכן שבקבלת תשובות בתחום ידע של בילוי ופנאי כגון: לאן לסיוע בסופ"ש, איפה לקנות ג'ינס בזול, לאיזה מסיבה נצא היום ייענו התלמידים באופן איכותי. אך סביר להניח שייתקלו בקושי כשאר ישאלו שאלת חקר, דרישת מידע וחיפוש ומציאת אנשי קשר מומחים. אם כי, וכאן העלה שוב השערה, אולי לאחד מחבריהם יש הורה או קרוב משפחה שהוא מומחה וכך כן ייווצר קשר.
אני חושבת שהתנסות זו היא חווייתית ובאופן מפתיע גם תוביל ע"י יצירת קשרים לגורם מומחה, מסייע, איכותי.
שווה בדיקה!

תגובה 1:

  1. סיון, מעניין אותי באילו תחומים ביקשו חבריך עזרה מהרשת החברתית? מהפוסט שלך עולה החשיבות של שאלת שאלה בקבוצה המתאימה והתחברות לקבוצות מומחים. אני חושבת שזו מיומנות שעלינו המבוגרים להסביר לתלמידים.

    השבמחק