יום שני, 22 בפברואר 2016

מיומנות ילדי העתיד - רחל מייסטר

הסרט Future Learning הוא בהחלט סרט מעניין ונותן הרבה נקודות למחשבה. אם זאת אני חולקת על מספר אמירות בסרט ולא מסכימה עם האמירה "ילדים יכולים ללמד את עצמם כמעט כל דבר אם נותנים להם גישה לאינטרנט, רשות לתקשר אחד עם השני והעדרות המורה".
אינטרנט הוא אכן מקור מעולה למידע, כולנו משתמשים בו באופן יום-יומי. אם זאת צריך גם כלים כדי לדעת איך  להשתמש במידע. צריך לדעת לבצע חיפושים נכונים ויעילים, צריך להבדיל בין עיקר לטפל, צריך להבחין האם המקור הוא מהימן או לא ועוד דברים רבים אחרים וכאן נכנס התפקיד של המורה להסביר, להדגים, לכוון וללמד. אולי זאת תהיה סיבה מספיק טובה לילדים ללמוד משהו (כמו שאומרים בסרט).
בנוסף קשה לי להאמין שאפילו ילדים הכי חכמים יכולים להגיע לכל התשובות לבד ללא הכוונה רק בעזרת שיתוף פעולה בניהם ושימוש ברשת.  אני מאמינה שצריך מבוגר שמבין בתחום שיוכל לתת מענה או להפנות  למקורות רלוונטיים.
אני מסכימה שהבנת הנקרא  היא מיומנות חשובה ואלי באמת החשובה היום בין כל המיומנויות, אבל אני עדיין בספק רב ש
all comes down to reading comprehension. ישנן מגוון מיומנויות אחרות חיוניות לא פחות מהבנת הנקרא.

2 תגובות:

  1. רחל, אני חושבת שבעיקר אפשר לקחת מהסרט ומדבריך את התובנה שתפקיד המורה משתנה. המורה כבר לא "מחזיק הידע העיקרי". הידע קיים ועלינו ללמד את התלמידים איך למצוא אותו, כיצד לברור אותו ואיך להשתמש בו. אני חושבת שזה משהו שגילינו יחד גם בהשתלמות בנושא תהליך החקר. לגבי הבנת הנקרא, כשצפיתי בסרטון התחזקה אצלי התחושה שבהיותינו ארץ שאנגלית אינה שפת האם שלה התלמידים שלנו מפסידים מידע רב הקיים בעולם. מה דעתך על כך?

    השבמחק
  2. שירי, אלה בדיוק הדברים שרציתי להגיד שתפקיד המורה משתנה והוא באמת הופך להיות "מדריך" ולא "מחזיק הידע היעקרי". לגבי אנגלית, מסכימה איתך בהחלט. תלמידנו מפסידים ידע רב בגלל שאנגלית היא לא שפת אם שלהם, יותר מכך לצערנו רוב החומר במחול כתוב בשפות אחרות כגון: אנגלית, צרפתית, רוסית ועוד, כשבאנגלית אפשר למצוא באמת "אוצרות" ובעברית כמעט ואין מקורות.

    השבמחק