יום ראשון, 6 במרץ 2016

מבנה סמכות הדיגיטלית - ענת גרינברג

פירסמתי שאלה האם לדעתן יש אחריות לכוריאוגרפיה לקחת עמדה  פוליטית /חברתית? והאם העבודות שהשפיעו עליהן היו כאלה בעלות מימד פוליטי.

כתבתי זאת לכמה קבוצות ווטסאפ של תלמידות .
בקבוצת היב'ניקיות שלי התגובות היו מהירות חיוביות אחת כתבה "אני לא רואה את זה כאחריות אל אכביטוי של הפנימיות של הכוריאוגרף... באופן אישי העבודות שהשפיעו עלי היו כאלה שגרמו לי לחשוב על החיים האישיים שלי ולא על החברתיים פוליטיים."
התלמידות  היחידות שבגיבו היו כאלה שהיה להן מה לומר בנושא היתר התעלמו

בשאר הקבוצות היתה שתיקה תמוהה
בקרב קבוצת חברות מורות מאחד הסטודיואים בהם אני עובדת חלק מהמורות התבדחו איתי על השאלה וחלקן ענו ברצינות אך הדיון לא התרומם ליותר מתגובה.

הרגשתי שעבורי הווטס אפ הוא כלי לא נוח ודוררש יותר עבודה מצד שני מדוייק יותר.
בפייסבור נמנעתי מלפרסם.  אני מוצאת שאני די סלקטיבית במה שאני מפרסמת  בפייסבוק בגלל שאני לא משתמשת בפילטרים ורשימות סינון.

בעבר כשתלמידה חיפשה רעיונות למוסיקה והפניתי אותה לפייסבוק ולחוכמת ההמונים היא אמרה שהיום נעזרים רק בווטסאפ. כפי שכתבה אחת המשתתפות אני חושבת שהייתרון של חוכמת ההמונים יבוא לידי ביטוי רק על ידי שאילת שאלות בכמה קבוצות שונות בגיל ורקע.

תגובה 1:

  1. רוב בני הנוער היום לא משתמשים בפייסבוק אלא בקבוצות וואטסאפ. הקבוצה סגורה רק למי שהוזמן אליה, אין בה הורים או מבוגרים אחראיים ולכן לא תמיד ידוע לנו מה קורה בקבוצות הללו...

    השבמחק